Здравейте любознателни хора! Всяка сутрин имам навик да прочета по няколко реда от важна за мен книга с цел да ме вдъхнови да дам стойност за всички, които следят постовете и разбира се за себе си.

След като моята любима Ани ме подсети “Ти написа ли нещо в страницата ти?” отворих първата книга до мен и попаднах на “Как да премахнем лошите навици и зависимости” от книгата на Дийпак Чопра – Съвършеното здраве, която Стоян Гурмев ми подари с думите. “Тази книга ще ти е полезна. Аз съм я изчел”.

“Вместо да се спори дали вредният навик е физически или ментален, придобит или вроден, ние посочваме, че на квантово ниво, всички тези влияния се сливат в едно.

За да се промени една клетка, тя трябва да се допита до образеца вътре в себе си където са складирани всички нейни спомени, функции и тенденции. Ако този образец се деформира, ще се получи деформация на клетката.”

Зависимите често пристъпват към вредния навик, защото в миналото е имало чувство за вина, срам, угризения на съвестта и себеобвинение.

Решение:

Редовни всекидневни медитативни упражнения по 15 минути на ден може да премахнат разстройствата, причинени от стреса на клетъчно ниво. Спокойствието възстановява спомена на нервната система за баланс и хармония. Останете без мисли поне няколко минути на ден, за да може тялото да си възстанови програмите за нормална работа.
Когато сте във вътрешното си пространство повтаряйте наум: “Освобождавам вредния навик от доброто чувство към което е прикрепен”

Хубав, слънчев и спокоен ден ви желая!

С Любов и Благодарност ⚘️

Асен

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *