Упражнения за изчистване на храносмилателната ни система от бактерии, микроби и паразити. Това е хилядолетна практика и идва от Индия и Йога.
Упражненията изчистват целия стомашно-чревен тракт, отмиват всички нечистотии в стомаха и червата. Стимулира храносмилателните функции, задстомашната жлеза, черния дроб, тънкото и дебелото черво. Процедурата отнема около 3 часа. Сед това се захранваме.

Когаго Луната расте е подходящ период за тази методика, защото човек събира ениргия. Това е комплекс от 5 физически упражнения, като между паузите се пие топла солена вода.

Разтворът на морска или хималайска сол отмива вредната микрофлора в целия храносмилателен тракт. Тази концентрирана плазма не се всмуква, а обратното, тя изсмуква токсините от червата.

Упражнението се извършва в спокойна обстановка.

Подготвянето за практиката започва от предния ден. Яде се растителна храна без да се преяжда. По-щадящо за тялото ни е червата ни да са празни преди започването на процедурата. Важно е да сме напълно спокойни и релаксирани, както физически, така и психически.

Цялата практика е около 3 часа. Прави се сутрин на гладно. Половин час след приключване на упражненията се захранваме.

Не е подходящо за хора с активни язви, високо кръвно над (150) и с остри сърдечни заболявания.

Инструкции:

Деня преди практиката не се вечеря или може само плодове.

Прави се сутрин, не се пие кафе, чай или други течности. Не се пуши!

1. Загрейте 3 литра вода до температура подходяща за пиене без да завира. На 1 литър вода слагате 2 ч.л. морска или хималайска сол изравнени и се бъркат до пълно разтваряне.

2. Пие се 200мл. (една ч. чаша) от топлата, солена вода на малки глътки. Докато пиете се разхождате бавно в стаята.

3. След изпиването на първите 200мл. вода на малки глътки се правят 5-те упражнения показани на схемата.

4. Упражненията се изпълнят в точно определения ред, за да могат да отворят един след друг сфинктерите в червата.

Упражненията се правят с 12 повторения във всяка посока.

При усещане на соленост в устата, може да изплакнете с нормална вода без да я пиете.

При хора с наднормено тегло, вместо упражнение 4, може да се прави “крокодилско упражнение”, показаано на последната схеам. По следният начин:

Легнете по гръб и поставете ръцете зад тила. Краката са свити в колене, сочещи тавана. Поемате си въздух и усуквате с издишване главата на ляво, краката на дясно. Повтаряте в другата посока, като вдишването винаги е, когато главата е нагоре.

– Упражнение 1 – Палмово дърво (Tadasana)

– Упражнение 2 – Клатещо се дърво (Tiryaka tadasana)

– Упражнение 3 – Усукване от изправено положение (Katichakrasana)

– Упражнение 4 – Усукваща кобра (Triyak Bhujangasana)

– Упражнение 5 – Усукване в клекнало положение (Udarakarshanasan)

Упражненията се правят без прекъсване. След завършване на 5-то упражнение отново пиете 200мл. от топлата солена вода и повтаряте отново упражненията. Продължителността прекъсва с порив към тоалетната. Връщате се и продължавате комплекса там, където сте спрели. Процедурата свършва, когато изпиете 3-те литра топла вода и направите пълния комплекс от упражнения.

Има видеото във Фейсбук и Ютюб, които ще останат на запис за тези от Вас, които ще правят практиката по-късно от тук.

Подготовка на храната за захранване:

По 1 кафена чаша ориз и червена леща се измиват и се накисват преди началото на практиката. Един час преди края на упражненията се преваряват на бавен огън. Излишната вода се изхвърля. Когато са сварени се смесват. Отделно се разтопяват 1/2 пакетче (от 125 гр.) краве масло. Отстранява се пяната и млечната бактерия по дъното с леко затопляна на котлон. Може да се прецеди в марля. При невъзможност за приготвяне на маслото се купува масло Гхи, на което е премахната млечната бактерия. Може да замените Гхи с растително масло, като ленено, тиквено, сусамово и др.

Маслото се добавя към преварения ориз и леща. Консумира се 30 мин. след завършване на упражненията, но не по-късно от 40 мин. Много е важно в стомаха ни да има храна след отмиването със соления разтвор.

След практиката не трябва да се къпете и да спите поне 3 часа. До края на деня не е препоръчително да се консумират сурови плодове и зеленчуци.

В следващите 3-4 дни не поемайте алкохол, млечни продукти, сурови плодове, сурови зеленчуци и животинска храна. Избягвайте броколи, зеле и моркови. Приготвяйте си растителна лесно смилаема храна, сварен ориз, леща, зеленчуци на пара, зърнени каши, овкусени със студено пресовани масла.

След захранването, първите изпражнения може да се появят след няколко дни.

Правете всяко упражнение осъзнато с мисъл, грижа и Любов към тялото си.

След практиката в рамките на 3 часа не трябва да спите и да се къпете. До края на деня не се консумират сурови плодове и зеленчуци.

Противопоказания:

– Да не се прилага от хора болни от дизентерия, остър колит, остър апандисит, туберкулоза, диария, рак на червата, язва на стомаха

– Да не се прилага от тежко болни хора и по време на бременност.

– Да не се консумира алкохол, кафе, чай и пикантни храни.

Моя личен опит е да увеличавам приема на солена вода до 4-5 литра на практика, защото до втория литър солена вода не се появява порив до тоалетната.

Според мен практиката с морска сол е много по-ефективна от хималайската. Изчистващия ефект е силен и на много нива. Изхвърляте токсините от физическото тяло и негативните мисли, емоции и състояния.

Тази изчистващия практика я правя 1 път в годината при нарастваща Луна. Така изчиствам тялото на физическо ниво и повишавам енергията си и съм в емоционален и ментален баланс.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *